Ornäsbjörken i TV4 |

Ornäsbjörken i TV4

måndag, maj 8, 2017

http://ornasbjorken.se/wp-content/uploads/2017/05/IMG_9148.jpg
IMG_9148

Attjo, attjo prosit! Många är allergiska mot björkpollen så här på våren-försommaren. Men Ornäsbjörken är oskyldig – den har ju inget pollen. Alltså inga ”korvar” med frön som gör så många allergiska.

Om det hade TV4 ett fint inslag den 7 maj. Berndt Karlsson som driver den här sidan berättar i inslaget kortfattat om historien från Lilla Ornäs horisont och Kjell Bolmgren berättar från Frescati i Stockholm varför inte Ornäsbjörken ger allergi. Några sekunder i inslaget visar också Ornäsbjörkarnas ”barnkammare” på elitplantstationen i Balsgård i Kristianstad. Där fanns chefen för plantstationen, Elisabet Martinsson, med på ett hörn.

Det var ett fint inslag redigerat av Anneli Megner Arn på TV4. Lotta Olin-Persson hade filmat från Lilla Ornäs.

På bilden här intill syns nyutsprungna löv från en fantastiskt fin Ornäsbjörk i Enköping, närmare bestämt S:t Iliansgatan 4. Hoppas den björken får stå kvar länge än trots att den nästan hänger ut en bit över genomfartsleden i stan.

Klicka på länken nedan och ni kommer till TV4 och inslaget om Ornäsbjörken!

http://www.tv4play.se/program/link?video_id=3913723

 

På bilden Elisabet Martinsson, chef för Elitplantstationen Balsgård i Kristianstad. Vad hon håller i..? Jo, ett helt ”flak” med små Ornäsbjörkar. Här på plantstationen ska de växa till sig innan de i nästa steg hamnar på plantskolor runt om i landet för försäljning. Alla Ornäsbjörkar här är certifierade och märkta med ett E – Elitplanta, som garanterar att det är den äkta klonen av Ornäsbjörk.

 

Elisabet